Bambuhieronta on tehokas kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa eri pituisilla bambukepeillä ja- öljyillä käsitellään koko keho. Käsittelyyn kuuluu myös venyttelyt. Bambuhieronnalla on erinomainen vaikutus lihasten rentouttamiseen.

Hieronta tasapainottaa myofaskinaalista verkkoa ja parantaa lihasten ja kudosten tasapainoa ja se on syväkudoskäsittelyä. Se on useita eri tekniikoita hyväksikäyttävä ja vaikuttava hoitomuoto.

Bambuhieronta aktivoi verenkiertoa ja edistää lymfakiertoa. Kudoksen aineenvaihdunnan elpyessä kuona-aineita poistuu kehosta. Venyttelyt palauttavat liikelaajuuksia. Sillä on pitkäkestoinen ja merkittävä stressiä poistava vaikutus ja se antaa yleisen rentoutuneen ja hyvän olon tunteen. Bambuhieronta tehdään useimmiten kokohierontana, mutta voidaan tehdä paikallisesti tietyille alueille esim. niskahartiaan tai selkään. Bambukepeillä hierotaan aluksi jalat, selkä ja niska. Hoito jatkuu kehon etupuolelta jaloista, jolloin käsitellään myös kädet. Viimeisenä niska, hartiat ja kasvot. Bambuhieronta sopii sekä miehille että naisille ja erityisesti urheilijoille.

Bambu

Bambukeppihieronta on peräisin Aasiasta. Bambulla on tärkeä rooli kiinalaisessa kultuurissa. Se on enemmän kuin kasvi ihmisten elämässä. Bambua on käytetty yli 5000 vuotta monenlaisissa jokapäiväisissä asioissa, kuten ruoka, lääkintä ja kotitaloustavarat, aina rakennuksiin asti.

Bambu on erittäin ekologinen kasvi, joka muistuttaa puuta, mutta on ruohokasvi. Yli 1000 eilaista bambulajiketta löytyy ympäri maailman. Bambu on nopeimmin kasvava kasvi, 30 – 120 senttimetriä 24 tunnin syklissä.

Se imee hiilidioksiidia ja luovuttaa yli 35 % enemmän happea kuin tavallinen metsäpuu. Bambun ollessa ikivihreä kasvi, se säilyttää lehtensä ympäri vuoden, tuottaen siten enemmän happea kuitenkin kasvaen ilman ylimääräisiä ravinteita ja suoja-aineita.

Kategoriat